Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

G20: Europa trebuie sa faca mai mult pentru a-si spori cresterea economica (SUA)

G20: Europa trebuie sa faca mai mult pentru a-si spori cresterea economica (SUA)


Ministrul american de finante, Jack Lew, a facut apel duminica la tarile din zona euro sa faca mai mult pentru a intensifica cresterea economica in pierdere de viteza, la finalul celor doua zile de reuniune a ministrilor de finante ai statelor G20 din Australia, relateaza AFP.

"A reiesit din discutii ca Europa va trebui sa faca mai mult pentru a-si duce economia unde ar trebui sa fie", a declarat el, referindu-se la cresterea economica a tarilor din zona euro, la finalul reuniunii de la Cairns.

"Ceea ce este clar din punctul de vedere al experientei SUA, este ca initiativele pentru a crestere cererea pe termen scurt si reformele structurale pe termen lung sunt o combinatie importanta care nu ar trebui sa faca obiectul unei alegeri intre ele. Trebuie cu adevarat ca cele doua lucruri sa fie facute in acelasi timp", a estimat Lew.

"Provocarea in Europa consta in a se pune de acord asupra manierei de a realiza aceste doua aspecte impreuna. Preocuparea mea este ca daca eforturile pentru a creste cererea sunt amanate o perioada prea lunga, exista riscuri ca vanturile din directie opusa sa fie mai puternice", a explicat el.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a anuntat luni ca marile economii incetinesc, in special zona euro, care inregistreaza o crestere anemica pe care trebuie sa o relanseze cu orice pret si fara de care aceasta risca sa ramana in urma fata de concurentii sai, noteaza AFP.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 809 ori
Citeste mai multe despreG20 summit G20 crestere economica