Croatia a semnat tratatul de aderare la UE

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 11:53
1454 citiri
Croatia a semnat tratatul de aderare la UE

Croatia a semnat vineri la Bruxelles tratatul care ii va permite sa devina in iulie 2013 cel de-al 28-lea stat al Uniunii Europene, dupa ce documentul va fi aprobat de populatie printr-un referendum si dupa ce va fi ratificat de cele 27 de state membre.

Cei 27 de lideri europeni reuniti la Bruxelles au parafat tratatul de aderare cu premierul croat in exercitiu Jadranka Kosor si presedintele Ivo Josipovic.

Referitor la aderarea Croatiei, Jose Manuel Barroso a afirmat ca masurile de monitorizare a progreselor pe calea aderarii vor fi continuate, iar Croatia va fi ajutata pe parcursul acestui proces.

"Astazi, am trimis un semnal clar vecinilor Croatiei - acela ca oferta noastra europeana este pe masa, ca eforturile asidue sunt rasplatite si ca beneficiile integrarii europene sunt imediate daca partenerii nostri pastreaza directia corecta", a spus Barroso.

Potrivit sefului executivului comunitar, procesul de extindere a UE va continua sa fie un "pilon de stabilitate, un vector al democratiei si al statului de drept, dar si un catalizator pentru prosperitatea economica.

"De aceea, nu vom lasa criza economica sa umbreasca aceasta politica europeana foarte importanta", a mentionat Jose Manuel Barroso.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Croatia tratat UE, #aderare Croatia Uniune Europeana , #summit G20