Concluziile G20: Austeritatea nu mai poate fi adaugata recesiunii

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 14:07
1444 citiri
Concluziile G20: Austeritatea nu mai poate fi adaugata recesiunii

Grupul G20, care a facut unele concesii privind rigoarea bugetara cu ocazia reuniunii sale de sambata de la Moscova, va "permite ca austeritatea sa nu fie adaugata recesiunii", a declarat ministrul francez de finante Pierre Moscovici.

"Este un mesaj care este perfect coerent in abordarea noastra", a afirmat el la capatul unei reuniuni de doua zile cu omologii sai din principalele tari bogate si emergente, citat de AFP.

Guvernul francez tocmai a recunoscut ca nu va reusi, din cauza degradarii economice, sa readuca deficitul public al Frantei la 3 la suta din Produsul Intern Brut (PIB) pana al capatul anului, dupa cum s-a angajat sa o faca.

In ceea ce-l priveste, G20 a pus accent pe "strategii bugetare pe termen mediu credibile" mai degraba decat pe obiective cifrate si termene-limita precise pe termen scurt, dupa cum a facut-o pana de curand.

"Luarea in calcul a situatiei economice trebuie sa ne permita sa nu mai adaugam austeritate recesiunii", a apreciat ministrul, "pastrandu-ne in acelasi timp o orientare pe termen mediu care sa fie ancorata in seriozitate".

Pierre Moscovici a repetat ca Franta este angajata intr-un dialog cu Comisia Europeana, care isi va prezenta noile previziuni de crestere si deficit public la 22 februarie.

"Nu exista nicio dorinta din partea noastra sa relaxam efortul", a asigurat el, promitand continuarea "reformelor structurale".

#mesaj G20, #G20 summit, #decizii G20 , #summit G20