Renault dezminte ca ar vrea sa vanda participatia la Volvo

Duminica, 21 Ianuarie 2007, ora 08:45
960 citiri

Grupul Renault a dezmintit, vineri, zvonurile conform carora ar dori sa vanda actiunile detinute la grupul suedez Volvo si a reiterat importanta strategica a participatiei, transmite Reuters.

"Am sustinut intotdeauna ca participatia la Volvo este o investitie strategica si nu avem intentia de a vinde", a spus un purtator de cuvant al producatorului francez de automobile.

Precizarea Renault a venit ca reactie la un zvon aparut pe piata, conform caruia compania si-ar putea vinde cota la producatorul suedez de camioane, pentru a finanta, cu fondurile obtinute, preluarea unei participatii la DaimlerChrysler, sau cumpararea Chrysler.

Fondul de investitii Industrivarden, citat de Dagens Nyheter, a anuntat ca este gata sa cumpere actiunile detinute de Renault la Volvo, in cazul in care producatorul francez doreste sa vanda.

Actiunile grupului DaimlerChrysler au fost cotate in crestere cu 4%, la 48,9 euro pe unitate, in urma informatiilor privind posibila vanzare a Chrysler.

Un purtator de cuvant al grupului a declarat ca nu exista un plan de vanzare a Chrysler.

Renault detine o participatie de 20% la Volvo, in urma unui acord din 2001, prin care divizia Renault Vehicules Industriels a fost transferata grupului suedez.

Volvo are o capitalizare de piata de 29,6 miliarde de dolari, iar DaimlerChrysler de 62,2 miliarde de dolari, potrivit preturilor inregistrate de actiunile companiilor la inchiderea tranzactiilor de joi.

Carlos Ghosn, directorul general al Renault si al partenerului japonez al grupului, Nissan, a afirmat in mai multe randuri ca doreste o alianta cu un producator american, dupa ce General Motors a intrerupt discutiile preliminare in acest sens.

Presedintele Toyota Motor, Katsuaki Watanabe, a declarat miercuri, publicatiei de afaceri Nikkei, ca grupul este in favoarea unui parteneriat extins cu Ford Motor.

In acest context, unii dintre dealeri vad in Chrysler un posibil partener pentru Renault si Nissan.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)