IKEA recheama pentru inlocuire un tip de usi glisante

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 11:46
1470 citiri
IKEA recheama pentru inlocuire un tip de usi glisante

Retailerul suedez de mobilier si decoratiuni IKEA recheama pentru inlocuire un tip de usi glisante, comercializate inclusiv in Romania, dupa ce au fost identificate defecte de fabricatie ale produsului, conform Mediafax.

"Magazinul IKEA isi invita clientii care au usi glisante Elga Fenstad, de 73x196 cm, din oglinda, cu numarul de identificare al furnizorului 12650 sa contacteze de urgenta Departamentul Relatii Clienti, pentru a primi gratuit alte usi inlocuitoare.

Compania IKEA a primit douazeci de sesizari de la clienti privind desprinderea si caderea usilor glisante ale dulapului Elga in timpul utilizarii", se arata intr-un comunicat al companiei.

In urma acestor sesizari, produsul a fost retras de la vanzare din toate magazinele IKEA, incepand din octombrie 2010, iar designerii companiei au initiat la aceeasi data o ancheta asupra cauzei de desprindere a usilor glisante. 

"Ancheta a identificat un defect de fabricatie in loturile provenind de la furnizorul cu numarul de identificare 12650, datate cu 1010 - 1048 (10-anul, 48-saptamana). Acest defect, in combinatie cu greutatea oglinzii poate duce la desprinderea si caderea usii, cauzand spargerea oglinzii in bucati ascutite. De aceea, compania IKEA ofera inlocuirea gratuita a usilor glisante Elga Fenstad din loturile afectate", se spune in comunicat.

Usile glisante Elga Fenstad cu oglinda sunt produse de trei furnizori diferiti pentru toate magazinele IKEA din lume, insa doar cele produse de unul dintre acestia, in Suedia, sunt afectate de aceasta actiune de rechemare. 

In total, in lume, s-au vandut aproximativ 66.000 bucati de usi glisante cu aceste date de fabricatie.

Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut aproximativ 250 de bucati, la pretul de 250 lei/bucata, din loturile mentionate, care nu se mai gasesc in prezent in magazin, mai arata compania.

#ikea, #rechemari, #usi glisante , #Suedia