Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ericsson ofera 1,4 miliarde dolari pentru Tandberg Television

Ericsson ofera 1,4 miliarde dolari pentru Tandberg Television

Grupul suedez Ericsson AB, lider mondial in productia de retele de telefonie mobila, a oferit luni suma de 9,8 miliarde coroane norvegiene (1,4 miliarde de dolari) pentru achizitia companiei norvegiene Tandberg Television ASA, depasind o oferta rivala

Grupul suedez a oferit o suma de 106 coroane norvegiene, bani gheata, pentru fiecare actiune Tandberg. Anuntul a provocat cresterea actiunilor Tandberg TV cu 11 procente pana la 111,5 coroane, semn ca investitorii se asteapta la un posibil razboi al ofertelor. La data de 15 ianuarie 2007, societatea americana Arris a oferit un pret de 96 coroane, 80 de coroane in bani gheata si 16 coroane in actiuni proprii, pentru fiecare actiune Tandberg.

Conducerea companiei norvegiene a anuntat ca oferta celor de la Ericsson este una
'nesolicitata' si ca o va revizui inainte de a face orice alte comentarii. La data de 15 ianuarie consiliul director de la Tandberg a recomandat actionarilor sa accepte oferta venita de la Arris. Analistii sunt insa de parere ca Ericsson va avea castig de cauza avand in vedere ca grupul suedez detine deja 11,7 la suta din actiunile Tandberg Television.

Tandberg controleaza peste un sfert din piata echipamentelor de procesare video, printre
clientii sai numarandu-se nume precum CNN sau Swisscom AG. Produsele Tandberg TV permit compresia fisierelor media astfel incat acestea sa poata fi transmise prin intermediul retelelor traditionale.

Daca va achizitiona Tandberg Television, Ericsson se va extinde si mai mult pe segmentul
Internet protocol television (IPTV), un serviciu de televiziune prin tehnologie IT. In luna decembrie anul trecut, Ericsson a convenit preluarea Redback Networks Inc. pentru 2,1 miliarde dolari,extinzandu-si astfel de gama de produse si clientii din segmentul IPTV.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 904 ori