Banci europene: creditele neperformante, evaluate la peste 400 miliarde euro

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 10:03
1488 citiri
Banci europene: creditele neperformante, evaluate la peste 400 miliarde euro

Un numar de 22 de banci europene mari vor inregistra, probabil, in acest an si in 2010, pierderi de aproape 400 miliarde de euro din credite nerentabile, potrivit The New York Times.

Aceste date reprezinta una din concluziile unei serii de teste de stres pentru sectorul bancar efectuate de autoritatile europene, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Mediafax.

Mai multe informatii referitoare la sanatatea bancilor europene ar putea fi prezentate joi sau vineri de ministrii de Finante din Europa cu ocazia unei reuniuni, in Suedia. Testele au avut la baza un scenariu in care estimarile privind cresterea economica din 2009 si 2010 au fost mai mici decat cele ale Comisiei Europene si au fost efectuate de Comitetul Supraveghetorilor Europeni pentru sistemul bancar, mandatat pentru aceste operatiuni de guvernele din Europa.

Rezultatele analizei sistemului bancar european nu vor include, asa cum a fost cazul testelor din SUA, recomandari pentru consolidarea balantei contabile a bancilor. Ministrii de Finante intentioneaza, in plus, sa efectueze teste de stres si pentru companiile de asigurari, iar rezultatele vor fi anuntate in primavara anului viitor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#asigurari, #banci, #companii, #credite , #Suedia