Zvonurile privind demisia lui Gaddafi scad pretul petrolului

Marti, 08 Martie 2011, ora 13:07
1417 citiri
Zvonurile privind demisia lui Gaddafi scad pretul petrolului

Pretul petrolului a scazut, marti, pentru prima data in ultimele trei zile, ca urmare a speculatiilor ca revoltele din Libia se vor calma, permitand reluarea productiei si a exporturilor la nivel normal, relateaza Bloomberg, anunta NewsIn.

Cotatia titeiului a coborat cu doua procente dupa ce postul Al-Jazeera a anuntat ca Gaddafi a cerut garantii de securitate pentru a renunta la putere.

Pe de alta parte, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care asigura 40% din aprovizionarea mondiala cu aceasta materie prima, ia in calcul posibilitatea de a mari productia de titei, pentru a face fata deficitului cauzat de productia scazuta a Libiei, noteaza Bloomberg, citandu-l pe ministrul petrolului din Kuweit, seicul Ahmad al-Abdullah al-Sabah.

Pretul unui baril de titei ar putea scadea pana la 85 de dolari, tinand cont si de intentia Statelor Unite de a-si folosi rezervele strategice pentru a calma piata, estimeaza analisti citati de Bloomberg.

Titeiul cu termen de livrare in aprilie a scazut cu 2,11 dolari, la 103,33 dolari barilul la bursa electronica din New York, in timp ce ieri atinsese 105,44 dolari barilul, cel mai ridicat pret din septembrie 2008.

#demisia gaddafi, #gaddafi, #pretul petrolului , #Stiri International