Zuckerberg sustine ca si datele lui personale au fost folosite de Cambridge Analytica

Miercuri, 11 Aprilie 2018, ora 21:18
830 citiri
Zuckerberg sustine ca si datele lui personale au fost folosite de Cambridge Analytica
Foto: captura video

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus ca el si echipa sa iau in considerare sa intenteze un proces in urma scandalului "Cambridge Analytica" si ca si datele sale personale au fost folosite de aceasta companie pentru a influenta procesul electoral din 2016. El se afla miercuri in fata Comisiei pentru energie si comert a Camerei Reprezentantilor.

Democratul Eliot Engel l-a intrebat pe Zuckerberg daca Facebook planuieste sa intenteze un proces impotriva lui Kogan, Cambridge Analytica sau Universitatea Cambridge University.

"Este o posibilitate pe care o luam in considerare. Am actionat deja suspendandu-l pe Kogan de pe platforma si vom realiza un audit pentru a ne asigura ca el va sterge toate datele pe care le detine", a raspuns CEO-ul Facebook.

"Am aflat ca exista un intreg program asociat cu Cambridge University, in care mai multi cercetatori, nu doar Aleksander Kogan, au dezvoltat aplicatii similare. Asa ca trebuie sa intelegem daca se petrece ceva rau la Cambridge University in ansamblu, ceva care ar necesita o actiune mai puternica din partea noastra", a adaugat el.

La o intrebare a Annei Eshoo, o democrata din California, Zuckerberg a raspuns ca si datele lui personale au fost incluse intre cele folosite de Cambridge Analytica.

Eshoo l-a mai intrebat pe Mark Zuckerberg daca el considera ca are obligatia morala sa conduca o platforma care protejeaza democratia. CEO-ul Facebook a raspuns afirmativ.

Presedintele Comisiei, Greg Walden, care a deschis aceasta audiere a lui Zuckerberg, a precizat ca, desi Facebook s-a dezvoltat, este ingrijorat ca "platforma nu s-a maturizat".

"In ciuda binelui pe care il aduce, Facebook poate fi un instrument pentru grupuri precum Rusia sau Cambridge Analytica (...) Avem nevoie de termeni cu privire la intimitatea noastra pe care sa ii putem intelege si legislatie pentru protejarea datelor", a spus la randul sau democratul Frank Pallone.

Zuckerberg a repetat faptul ca profesorul Aleksander Kogan si reprezentantii Cambridge Analytica au obtinut si au folosit date in mod impropriu, in pofida faptului ca un senator, Richard Blumenthal, a lansat, marti, termenii serviciului, care ar fi aratat ca acestia au avut permisiunea de a distribui, vinde si transfera acele informatii.

Cea de-a doua audiere a lui Mark Zuckerberg continua la momentul transmiterii acestei stiri.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit in luna martie. Atunci a fost raportat faptul ca firma sustinuta de Robert Mercer, simpati ...citeste mai departe despre "Zuckerberg sustine ca si datele lui personale au fost folosite de Cambridge Analytica" pe Ziare.com

#Zuckerberg audiere Congres SUA, #Cambridge Analytica date Facebook , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Guvernul dă cu o mână, dar ia cu cealaltă. Suma cu care a crescut salariul minim va fi tăiată de la bonurile de masă de la 1 iulie
  2. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  3. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  4. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  5. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  6. Când vor fi listate la bursă cele trei companii de stat cerute prin PNRR: "Unii ar vrea, alţii nu prea"
  7. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  8. Un gigant financiar se luptă cu Elon Musk. Votul care l-ar putea costa zeci de miliarde de dolari pe șeful Tesla
  9. Ce dobânzi primesc românii care împrumută statul pentru finanțarea deficitului bugetar. Noile emisiuni de titluri de stat
  10. Autostrada Moldovei. Grupul UMB și constructorul bulgar au depus la CNAIR facturi de 62 milioane euro în doar câteva zile