Ziua in care toate zborurile dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana ar putea fi anulate

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 19:28
821 citiri
Ziua in care toate zborurile dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana ar putea fi anulate
Foto: Arhiva Ziare.com

Philip Hammond, ministrul britanic de Finante, a avertizat asupra posibilitatii ca toate zborurile dintre UE si Marea Britanie sa fie anulate in ziua declansarii Brexit.

Potrivit lui Hammond, in lipsa unui acord intre Marea Britanie si UE, ar exista "posibilitatea" ca avioanele sa nu mai poata sa zboare in si din Regatul Unit din cauza aranjamentelor de control al traficului aerian, scrie Business Insider.

Citeste si Theresa May evita sa spuna daca ar vota pentru Brexit la un nou referendum

Ministrul le-a spus deputatilor ca, in aceasta situatie, "este deja de imaginat un scenariu in care nu vor avea loc zboruri intre Marea Britanie si Uniunea Europeana pe 29 martie 2019."

Zborurile dintre Marea Britanie si UE sunt in prezent gestionate in baza Acordului privind "cerul deschis", care ar inceta sa se aplice daca Marea Britanie pleaca fara o intelegere cu UE.

In timp ce Hammond a avansat un astfel de scenariu, el a adaugat ca nu crede ca se va ajunge la asa ceva: "Nu cred ca cineva crede in mod serios ca aici este locul in care se va ajunge".

Efectele Brexit: Firme mari isi accelereaza plecarea din Marea Britanie. Londra pierde 30.000 de slujbeBoris Johnson a venit la Bucuresti: Asigur ca relatiile vor fi si mai puternice dupa BrexitTensiuni in guvernul britanic: ministrul de Externe nu este de acord cu varianta post-Brexit propusa de MayRatingul Marii Britanii a fost retrogradat: Brexit este un pericol pe termen lung pentru economie ...citeste mai departe despre "Ziua in care toate zborurile dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana ar putea fi anulate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zboruri anulate Marea Britanie UE, #zboruri Marea Britanie UE, #Marea Britanie Brexit , #Stiri International