Zi de foc in Ucraina: Referendumul pentru independenta in Donetk si Luhansk incepe cu violente

Duminica, 11 Mai 2014, ora 12:10
1429 citiri
Zi de foc in Ucraina: Referendumul pentru independenta in Donetk si Luhansk incepe cu violente
Foto: Reuters

Locuitorii din regiunile sud-estice ale Ucrainei, Donetk si Luhansk, vor avea de raspuns, duminica, la o intrebare decisiva, si anume daca vor sau nu sa mai faca parte din fostul stat sovietic, in cadrul unui referendum extrem de contestat.

Separatistii prorusi organizeaza consultarea populara in ciuda impotrivirii guvernului de la Kiev, a comunitatii internationale, chiar si a presedintelui rus Vladimir Putin, care le-a cerut rebelilor, saptamana trecuta, sa amane referendumul si sa inceapa dialogul cu oficialii ucraineni.

Singurii care au urmat recomandarile lui Putin au fost activistii pro-federalizare din regiunea Harkov, care au decis, vineri, sa amane referendumul privind autonomia de Kiev.

Chiar inainte sa inceapa consultarea populara, luptele au reinceput in Slaviansk. Rebelii sustin ca armata ucraineana va incerca sa compromita oraganizarea referendumului. Acesta a inceput la ora ...citeste mai departe despre "Zi de foc in Ucraina: Referendumul pentru independenta in Donetk si Luhansk incepe cu violente LIVE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#referendum Ucraina, #referendum Donetk, #referendum Slaviansk, #referendum Ucraina violente , #Stiri International