Zeci de zboruri au fost anulate in insula Bali, dupa ce un vulcan a erupt (Video)

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 12:32
913 citiri

Zeci de zboruri au fost anulate in insula indoneziana Bali, ca urmare a eruptiei vulcanului Agung, au anuntat autoritatile locale.

Coloana de fum de deasupra vulcanului era, duminica, de pana la 4.000 de metri inaltime, astfel ca 28 de zboruri au fost anulate, a precizat Arie Ahsanurrohim, purtator de cuvant al aeroportului din Denpasar, conform AFP.

Aeroportul ramane insa deschis si companiile aeriene vor decide daca isi vor anula sau devia zborurile, a adaugat Ahsanurrohim.

Mai multe zboruri interne, unele avand ca destinatie insula Lombok, au fost anulate, vantul ducand cenusa spre aceasta insula.

Cenusa cazuta a acoperit soselele, masinile si cladirile din zona.

Vulcanul Agung, situat la aproximativ 75 de kilometri de orasul turistic Kuta, s-a trezit la activitate in septembrie. Atunci, autoritatile au declarat alerta maxima si 140.000 de persoane au fost evacuate din zona. Dupa o luna, situatia s-a calmat si multi localnici au revenit la casele lor.

Vulcanul s-a reactivat marti. Autoritatile le-au cerut celor care locuiesc pe pe raza de 7,5 kilometri sa paraseasca zona pentru siguranta lor, insa deocamdata nu au decretat nivel maxim de alerta.

Indonezia se afla pe "Centura de Foc" a Pacificului, unde coliziunea placilor tehtonice provoaca frecvent seisme si o importanta activitate vulcanica.

In 1963, peste 1.000 de persoane au murit dupa o eruptie a vulcanului Agung.

...citeste mai departe despre "Zeci de zboruri au fost anulate in insula Bali, dupa ce un vulcan a erupt (Video)" pe Ziare.com

#vulcan Agung erupt, #vulcan insula Bali erupt , #Stiri International