Zeci de suspecti de terorism, executati in Arabia Saudita

Sambata, 02 Ianuarie 2016, ora 11:15
857 citiri

Arabia Saudita a executat sambata 47 de persoane acuzate de terorism, printre care si un proeminent lider religios musulman siit, Nimr al-Nimr, a anuntat Ministerul de Interne saudit intr-un comunicat de presa.

Majoritatea celor executati - 45 de sauditi, un cetatean din Egipt si un altul din Ciad - au fost implicati intr-o serie de atacuri comise de reteaua terorista Al Qaida intre anii 2003-2006, se mentioneaza in comunicatul de presa citat. Iranul, majoritar siit, a avertizat ca executarea lui al-Nimr "va costa scump Arabia Saudita", aminteste Reuters.

Agentia DPA relateaza ca, in octombrie, un inalt tribunal saudit a confirmat pedeapsa cu moartea impotriva lui Al-Nimr, in varsta de 55 de ani, acesta fiind acuzat de incitare la conflict religios intr-o tara majoritar sunita. In trecut, Al-Nimr a militat pentru sporirea drepturilor minoritatii siite, care reprezinta 15% din populatia saudita. Nepotul acestuia, Ali al-Nimr, care era minor in momentul arestarii, nu figureaza ...citeste mai departe despre "Zeci de suspecti de terorism, executati in Arabia Saudita" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Arabia Saudita executii, #suspecti terorism executati , #Stiri International