Zeci de mii de italieni au iesit in strada, solidari cu migrantii: Nu vom construi noi ziduri!

Sambata, 20 Mai 2017, ora 23:00
1024 citiri
Zeci de mii de italieni au iesit in strada, solidari cu migrantii: Nu vom construi noi ziduri!
Foto: captura video

Zeci de mii de persoane, intre care politicieni si primarul orasului, au defilat sambata la Milano, in nordul Italiei, pentru a-si exprima solidaritatea cu migrantii, relateaza AFP.

Participantii la manifestatie au purtat o pancarta cu mesajul "Impreuna fara ziduri" in spatele careia se afla o barca pneumatica asemanatoare celor folosite de migranti pentru a traversa Marea Mediterana in drumul lor catre Italia.

La demonstratie au participat si presedintele Senatului, Pietro Grasso, primarul orasului Milano, Giuseppe Sala, si fostul comisar pentru drepturile omului, Emma Bonino.

Referindu-se la caderea Zidului Berlinului in noiembrie 1989, Pietro Grasso, membru al Partidului Democrat (PD, stanga), a afirmat ca din acea zi "noi am inceput sa respiram un aer nou, un aer de libertate si speranta".

"Astazi spunem cu voce tare, cu fermitate si seninatate, ca nu vom face un pas inapoi, nu vom construi noi ziduri si diviziuni din caramizi de intoleranta, rasism si teama", a mai spus presedintele Senatului.

Numerosi lideri ai dreptei s-au opus acestui demers, Matteo Salvini, lider al Ligii Nordului (antiimigratie), dand asigurari ca protestatarii cer "mai multe drepturi pentru migranti" pentru ca "italienii ii intereseaza prea putin".

Aceasta manifestatie "ii face fericiti pe traficantii de migranti" si reprezinta "o insulta pentru italienii care traiesc sub pragul saraciei", a spus Salvini. ...citeste mai departe despre "Zeci de mii de italieni au iesit in strada, solidari cu migrantii: Nu vom construi noi ziduri!" pe Ziare.com

#miting Italia pro migranti, #Italia miting migranti , #Stiri International