WhatsApp, instrument al infidelitatii in Italia: A probat peste 40% din cazurile de divort

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 09:30
1145 citiri
WhatsApp, instrument al infidelitatii in Italia: A probat peste 40% din cazurile de divort
Foto: yoda.ro

In 40% dintre cazurile de divort pe motiv de adulter din Italia au fost invocate mesaje trimise pe aplicatia de mesagerie WhatsApp drept dovada a infidelitatii, a informat Asociatia italiana a avocatilor specializati in probleme matrimoniale, preluata de The Independent.

"Retelele de socializare au dus la cresterea numarului infidelitatilor din Italia, facandu-le mai usoare, in primul rand prin mesajele text, apoi prin Facebook, iar acum prin WhatsApp, care este utilizat la scara larga si incurajeaza intoarcerea +Amantului Latin+ ", a declarat Gian Ettore Gassani, presedintele asociatiei amintite, in The Times, citat de Agerpres.

"Iubitii pot face schimb de fotografii indecente si am vazut persoane infidele utilizand acest serviciu pentru a mentine trei sau patru relatii", a adaugat Gassani.

Aceste afirmatii sustin concluziile anterioare despre legatura dintre retelele de socializare si divorturi, printre care un studiu din 2012, realizat de organizatia Divorce-Online UK, care a sustinut ca dovezile furnizate de Facebook au fost folosite intr-o treime din numarul total al divorturilor din anul precedent.

Un studiu publicat anul trecut in Journal of Cyberpsychology, 'Behavior and Social Networking', a constatat ca persoanele care au folosit retelele de socializare in mod excesiv (spre exemplu, verificandu-si contul mai mult de o data pe ora) erau mai predispuse sa aiba probleme cum ar fi "gelozia indusa de Facebook" sau inselatul cu fosti parteneri.

WhatsApp, aplicatia de mesagerie gratuita cumparata de Facebook cu 19 miliarde de dolari in 2014, are in prezent peste 600 de milioane de utilizatori in intreaga lume.

#cazuri divort motiv adulter, #mesaje WhatsApp , #Stiri International