Washingtonul avertizeaza Beijingul in legatura cu agenti chinezi care opereaza sub acoperire in SUA

Luni, 17 August 2015, ora 20:47
852 citiri
Washingtonul avertizeaza Beijingul in legatura cu agenti chinezi care opereaza sub acoperire in SUA
Foto: Facebook / The White House

Administratia Obama a avertizat Beijingul cu privire la prezenta unor agenti ai Guvernului chinez care opereaza in secret, in Statele Unite, cu scopul de a exercita presiuni asupra unor expatriati - unii cautati pentru coruptie - ca sa revina in tara, potrivit unor oficiali, relateaza NYT online.

Citand oficiali guvernamentali americani, The New York Times (NYT) scrie duminica in editia online ca eforturile Beijingului fac parte dintr-un program global - intitulat Operatiunea Vanatoare de Vulpi - prin care exercita presiuni asupra unor expatriati si fugari sa se intoarca acasa.

Fugarii chinezi din Statele Unite sunt adesea oficiali sau personalitati, pe care chinezii ii cauta pentru coruptie economica sau infractiuni politice, potrivit oficialilor citati. Agenti chinezi folosesc, cred oficialii citati, tactici dure pentru a-i obliga sa revina acasa si si-au intensificat recent presiunile, denunta aceleasi surse.

Chinezii recurg la aceste tactici in cadrul unei campanii mai ...citeste mai departe despre "Washingtonul avertizeaza Beijingul in legatura cu agenti chinezi care opereaza sub acoperire in SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agenti chinezi SUA, #avertisment Washington China agenti , #Stiri International