Vot pentru independenta: Bancomate pline pentru scotieni panicati

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 14:08
1082 citiri
Vot pentru independenta: Bancomate pline pentru scotieni panicati
Foto: BBC

Bancile britanice alimenteaza ATM-urile din nordul tarii, pentru a preintampina o eventuala panica a populatiei, in cazul in care, la referendumul de joi, va fi aprobata independenta Scotiei.

Surse citate de The Independent sustin ca procedura se aplica de saptamana trecuta, pentru a se asigura ca ATM-urile nu raman fara bancnote in ziua de vineri. Potrivit acelorasi surse, bancherii au primit unele sugestii ca populatia ar urma sa isi mute banii in bancile britanice, in eventualitatea in care rezultatul referendumului va fi pentru independenta Scotiei.

Bancherii subliniaza faptul ca pana acum nu au fost semne care sa indice o crestere a cererii pentru retragerea banilor din conturi sau de la ATM. Desi Banca Angliei garanteaza pentru cel putin 18 luni conturile bancare, ingrijorari exista, intrucat Londra a subliniat in repetate randuri ca nu va permite unei Scotii independente sa mai foloseasca lira ...citeste mai departe despre "Vot pentru independenta: Bancomate pline pentru scotieni panicati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci reactie referendum Scotia, #referendum Scotia , #Stiri International