Voronin, dat in judecata de un om de afaceri

Joi, 15 Iulie 2010, ora 00:54
1398 citiri
Voronin, dat in judecata de un om de afaceri

Fostul presedinte moldovean Vladimir Voronin, actualul lider PCRM, a fost dat in judecata de omul de afaceri Anatol Stati, presedintele ASCOM Group, informeaza Jurnal de Chisinau, in editia electronica, citat de Mediafax. 

Consilierul lui Anatol Stati, Vitalie Diaconu, a declarat ca actiunea judiciara se refera la doua cazuri, scrie Jurnal de Chisinau.

"In prima situatie, este vorba de scrisoarea defaimatoare pe care a expediat-o Vladimir Voronin presedintelui kazah in legatura cu Anatol Stati si prin care au fost aduse prejudicii unui om de afaceri autohton, in cazul nostru fiind vorba de ASCOM. In al doilea caz, este vorba de un contract care trebuia semnat in 2006, si in urma caruia ASCOM urma sa livreze gaze la un pretul de 77 de dolari.

Acest contract nu a fost semnat, desi ajunsese pe ultima suta de metri. Avem informatii ca Vladimir Voronin a influentat anularea semnarii contractului", a explicat consilierul lui Stati.

In urma cu cateva saptamani, intr-un interviu acordat ziarului Timpul, miliardarul Anatol Stati declara: "Sunt sigur de faptul ca scrisoarea defaimatoare privind persoana mea, trimisa de Voronin in Kazahstan, a urmarit scopul discreditarii noastre si eliminarii de pe piata kazaha. Este o actiune savarsita cu exces de putere si in niciun caz nu reprezinta un act de drept juridic".

In acest sens, Anatol Stati a adresat procurorului general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, un demers prin care cere tragerea la raspundere a celor care au incercat sa-i preia afacerea din Kazahstan, dar si sa se autosesizeze in legatura cu faptele comise de Vladimir Voronin.

"Nu pretind niciun ban, nu vreau despagubiri. Vreau ca cei care se fac vinovati de denigrarea imaginii mele, de distrugerea afacerii mele, dar mai ales de faptul ca cetatenii R.Moldova sunt in continuare adusi la limita saraciei prin aceste preturi exorbitante la gazele naturale sa fie pedepsiti. Inainte de toate, Voronin", a declarat Stati.

Ulterior, Procuratura Generala i-a trimis lui Anatol Stati o scrisoare prin care l-a informat ca sesizarea sa a fost examinata si ca, in privinta fostilor factori de conducere care si-au depasit drepturile acordate prin lege, a fost declansata urmarirea penala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#voronin, #om de afaceri, #moldova , #Stiri International