Vom afla, in sfarsit, adevarul despre asasinarea lui JFK? Trump ne promite ca da, in curand

Sambata, 21 Octombrie 2017, ora 20:14
583 citiri

Presedintele american Donald Trump a anuntat redeschiderea unuia dintre cele mai "grele" dosare din istoria tarii sale, care a facut si face in continuare obiectul unor controverse uriase.

Este vorba despre uciderea celui mai tanar presedinte din istoria Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy - JFK.

Ajuns presedinte la 43 de ani, democratul JFK a fost ucis pe 22 noiembrie 1963, la trei ani de cand fusese ales in functie.

Astfel, Trump a anuntat sambata, pe contul sau de Twitter, ca, pentru a oferi mai multe informatii, "voi permite, ca presedinte, sa se deschida dosarul JFK, mult timp blocat si clasificat".

Anuntul sau vine in conditiile in care, pe 26 octombrie, este data limita stabilita de Congres privind publicarea unor documente in continuare secrete - inclusiv ale CIA si FBI -, relateaza CNN.

Casa Alba a transmis, in aceasta saptamana, ca lucreaza "pentru a asigura ca volumul maxim de informatii poate fi difuzat publicului", pana la termenul limita de saptamana viitoare.

La randul sau, presedintele Comisiei Juridice a Senatului, republicanul Chuck Grassley, i-a cerut lui Trump sa grabeasca publicarea documentelor: "Nu este niciun motiv sa le mai pastram ascunse. Este vremea sa lasam poporul american si pe istorici sa traga propriile concluzii".

Subject to the receipt of further information, I will be allowing, as President, the long blocked and classified JFK FILES to be opened.- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 21 octombrie 2017

Trump insusi nu este strain de controverse sau de teorii ale conspiratiilor ce au invaluit asasinatul celui de-al 35-lea presedinte.

In timpul campaniei prezidentiale, miliardarul a facut o afirmatie nefondata despre tatal rivalului sau republican, Ted Cruz, despre care a spus ca a avut legaturi cu asasinul Lee Harvey Oswald, declaratie pe care nu si-a retras-o niciodata si pentru care nici nu a cerut scuze. ...citeste mai departe despre "Vom afla, in sfarsit, adevarul despre asasinarea lui JFK? Trump ne promite ca da, in curand" pe Ziare.com

#Trump dosar JFK, #Trump desecretizare dosar Kennedy, #Trump dosar Kenendy facut public , #Stiri International