Vladimir Putin glumeste pe tema Acordului climatic: Sa ii multumim lui Donald Trump, caci in Rusia e foarte frig!

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 17:08
952 citiri
Vladimir Putin glumeste pe tema Acordului climatic: Sa ii multumim lui Donald Trump, caci in Rusia e foarte frig!
Foto: Facebook Vladimir Putin

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a glumit pe tema retragerii Statelor Unite din Acordul Paris, subliniind, razand, ca rusii ar trebui de fapt sa multumeasca Administratiei Donald Trump pentru perspectiva incalzirii climei, intrucat la Moscova tocmai ninsese.

In contextul in care Acordul Paris prevede masuri pentru mentinerea valorii medii a cresterii temperaturilor pe plan mondial sub 2 grade C, liderul de la Kremlin a glumit ca decizia presedintelui SUA, Donald Trump, de a se retrage din Tratatul climatic ar putea fi buna pentru Rusia.

"Noi, aici, nu prea simtim cresterea temperaturilor", a spus Vladimir Putin, in gluma, la Forumul economic de la Sankt-Petersburg.

"Cred ca ar trebui sa ii multumim presedintelui Trump... Pentru ca la Moscova a nins astazi, iar la Sankt-Petersburg a plouat, este extrem de frig. Il putem invinovati pe Trump si imperialismul american pentru orice. Este vina lor. Dar nu o vom face", a spus Vladimir Putin, citat de site-ul agentiei Tass.

Fiind de fata, prezentatoarea NBC Megyn Kelly l-a intrebat pe Vladimir Putin despre pozitia sa serioasa fata de retragerea SUA din Acordul climatic, amintindu-i ca alti lideri europeni au criticat decizia.

Val de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la Paris

Putin a raspuns, starnind rasete in audienta: "Eu nu sunt lider european sau cel putin asa se crede..."

Trecand la un ton serios, liderul de la Kremlin a subliniat ca "Rusia are propria pozitie". Presedintele rus a refuzat sa condamne decizia Statelor Unite de retragere din Tratatul climatic, pledand pentru "colaborare" cu Washingtonul in scopul ajungerii la un acord.

"Nu l-as judeca pe Obama, oh, vreau sa spun pe Trump, pentru decizia luata. Este necesara colaborarea cu presedintele SUA; fara colaborare, nu vom ajunge la niciun acord", a explicat Vladimir Putin.

Putin refuza sa il critice pe Trump pentru retragerea SUA din Acordul de la Paris: Nu va faceti griji, fiti fericiti

Donald Trump, presedintele SUA, a anuntat joi seara decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, cerand modificarea tratatului.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la Paris ...citeste mai departe despre "Vladimir Putin glumeste pe tema Acordului climatic: Sa ii multumim lui Donald Trump, caci in Rusia e foarte frig!" pe Ziare.com

#retragere SUA Acord Paris reactie Putin , #Stiri International