Vladimir Putin, doi pasi de vals care zguduie Europa de Est. E Romania incercuita de o mare prorusa?

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 14:43
881 citiri
Vladimir Putin, doi pasi de vals care zguduie Europa de Est. E Romania incercuita de o mare prorusa?
Foto: Arhiva Kremlin

Alegerile din Republica Moldova i-au deschis drumul catre pozitia de sef al statului lui Igor Dodon, un admirator al lui Vladimir Putin. Acest rezultat reprezinta o noua victorie a Kremlinului in tensionata Europa de Est.

Tot ieri, au avut loc alegeri si in Bulgaria. Socialistul Rumen Radev a castigat functia de presedinte. Aceasta victorie a dus la demisia guvernului pro-european. In urma acestei confruntari electorale, vecinii nostri de la sud intra in zona de influenta a Kremlinului. Trebuie adaugat ca in Bulgaria nu exista la nivelul populatiei un curent antiRusia.

Prin doi pasi de vals politic, liderul rus a pus pe jar intreaga Europa. Alegerile de ieri au marcat o victorie importanta a diplomatiei conduse de Vladimir Putin.

In acest context, situatia politica din Europa de Est devine complicata, iar presiunea Rusiei tot mai sufocanta.

Din pacate, alegerea lui Donald Trump ii va oferi timp pretios liderului de la Kremlin pentru a-si consolida noile pozitii ...citeste mai departe despre "Vladimir Putin, doi pasi de vals care zguduie Europa de Est. E Romania incercuita de o mare prorusa?" pe Ziare.com

#Vladimir Putin influenta Europa, #alegeri Moldova Bulgaria Rusia , #Stiri International