Violente in crestere la protestele din Iran: numarul mortilor a ajuns la 10

Luni, 01 Ianuarie 2018, ora 14:12
732 citiri

Numarul mortilor a crescut la zece in urma manifestatiilor de duminica seara care au avut loc in mai multe orase iraniene, a indicat luni televiziunea de stat iraniana, fara sa ofere detalii, potrivit AFP si Reuters.

Potrivit televiziunii, sase persoane au fost ucise de "tiruri suspecte" in violentele care au afectat Toyserkan (vest), in timp ce mai devreme presa informase despre patru morti in orasele Izeh (sud-vest) si Dorud (vest), relateaza AFP.

"In evenimentele de aseara, din pacate, un total de aproximativ 10 persoane au fost ucise in mai multe orase", conform postului oficial de televiziune, care a difuzat imagini cu daunele provocate de demonstratiile antiguvernamentale in Iran, informeaza Reuters.

Poporul iranian va raspunde "instigatorilor la tulburari si faradelegi", a declarat luni presedintele iranian Hassan Rohani (foto), dupa o noua noapte de manifestari violente ce au afectat mai multe orase din provincie. "Poporul va raspunde instigatorilor la tulburari si faradelegi" care sunt o "mica minoritate", a insistat Rohani, potrivit site-ului presedintiei iraniene.

Citeste si

Confruntari sangeroase in Iran. Studentii striga "moarte dictatorului", scutierii intervin in forta

Laureata a premiului Nobel, despre protestele din Iran: Sunt doar inceputul unei mari miscari ...citeste mai departe despre "Violente in crestere la protestele din Iran: numarul mortilor a ajuns la 10" pe Ziare.com

#proteste Iran violente morti , #Stiri International