Vin rusii in Romania sau R.Moldvoa? Ce spune reprezentantul SUA la Bucuresti

Duminica, 01 Martie 2015, ora 16:54
1053 citiri
Vin rusii in Romania sau R.Moldvoa? Ce spune reprezentantul SUA la Bucuresti
Foto: Pro TV

Insarcinatul de Afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Dean Thompson, nu crede ca se poate pune problema ca rusii sa incerce sa faca in Romania, Transnistria sau in Republica Moldova ceea ce s-a intamplat in Crimeea sau Ucraina, dar ca e important ca Rusia sa cunoasca consecintele unor provocari continue.

"Evident, speram sa nu, asa ca ne straduim sa aratam Rusiei ca provocarile continue vor avea consecinte costisitoare. In privinta Moldovei, noi ramanem foarte hotarati.

Saptamana trecuta, ambasadorul Pettit (ambasadoral Statelor Unite in Republica Moldova, JamesPettit - n.red.) a dat un interviu in care a spus foarte clar ca suntem hotarati sa rezolvam situatia Transnistriei prin procesul '5+2', un proces ce va necesita multe negocieri si multe concesii de ambele parti. Dar toate partile implicate au sugerat ca aceasta e solutia problemei", a spus Thompson la Pro TV, intrebat daca se pune problema ca un "razboi-hibrid" sa se deplaseze spre Romania, ...citeste mai departe despre "Vin rusii in Romania sau R.Moldvoa? Ce spune reprezentantul SUA la Bucuresti" pe Ziare.com

#Dean Thompson Rusia Romania, #Dean Thompson SUA Bucuresti, #Dean Thompson Rusia Moldova , #Stiri International