"Vin romanii!" - Documentarul care vrea sa convinga britanicii ca imigrantii nu sunt niste ticalosi

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 08:33
818 citiri
"Vin romanii!" - Documentarul care vrea sa convinga britanicii ca imigrantii nu sunt niste ticalosi
Foto: BBC

Documentarul "The Romanians are Coming (Vin romanii - n. red.) ", difuzat de postul britanic Channel 4, care isi propune sa ia apararea imigrantilor romani sositi in Regat, desi provocator, in cele din urma nu a reusit sa aduca un argument serios si nu este deloc convingator, arata The Telegraph.

"Sunt poate sute de mii de romani care lucreaza in Regatul Unit si am de gand sa va spun povestea unor ticalosi (a**holes in engleza - n. red.) ca mine care au venit sa va ia joburile", spune Alex Fechete Petru, in primul episod din documentarul-serial despre romanii din UK.

Acesta foloseste, bineinteles, ironic cuvantul ticalos, ca o aluzie la mentalitatea unor politicieni britanici, care se asteptau la un val de imigranti romani cand au fost ridicate restrictiile de munca, la inceputul anului trecut, relateaza The Telegraph.

The Economist, despre valul de imigranti romani in Marea Britanie, care n-a mai fost

"Si voi, britanicilor, ati innebunit, de parca eram niste talibani sau ...citeste mai departe despre ""Vin romanii!" - Documentarul care vrea sa convinga britanicii ca imigrantii nu sunt niste ticalosi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani Marea Britanie, #documentar romani Marea Britanie , #Stiri International