Viktor Orban, despre Declaratia de la Roma: un document bun pentru interesele Ungariei

Sambata, 25 Martie 2017, ora 23:22
965 citiri
Viktor Orban, despre Declaratia de la Roma: un document bun pentru interesele Ungariei
Facebook Viktor Orban

Premierul ungar, Viktor Orban, a apreciat sambata ca in cadrul Uniunii Europene chestiunile legate de securitate si de asistenta sociala trebuie sa tina de competenta statelor membre, nu a institutiilor comunitare, si a apreciat ca Declaratia de la Roma, semnata de liderii europeni, este un document bun din perspectiva intereselor Ungariei, in text fiind incluse si propuneri formulate de aceasta tara, transmite agentia MTI.

Liderii UE au semnat declaratia de la Roma: Vom face Uniunea Europeana mai puternica

'Putem fi mandri de Europa numai daca suntem mandri de tarile noastre', a subliniat Orban intr-o interventie televizata dupa summitul la care s-au aniversat 60 de ani de la semnarea tratatului ce a pus bazele blocului comunitar. 'O declaratie aniversara nu poate schimba nimic', a mai spus el, estimand ca blocul comunitar poate fi mandru de istoria sa, dar de acum inainte se va afla in fata unor provocari majore.

Totusi, seful executivului ungar a sustinut ca propunerile Ungariei au fost incluse in textul semnat sambata si 'din punctul de vedere al intereselor ungurilor acesta este un document bun'. El a vorbit concret despre pasajele din text care fac referire la importanta protejarii frontierelor UE si care mentioneaza ca statele membre trebuie mai degraba sa ofere singure solutii pentru problemele Europei decat sa astepte institutiile comunitare sa faca acest lucru.

Premierul ungar a mai mentionat ca statele Grupului de la Visegrad (Cehia, Polonia, Ungaria si Slovacia) au o pozitie unitara in chestiunea ocuparii fortei de munca, unul din punctele enuntate in Declaratia de la Roma ca prioritare pentru UE.

Pozitia acestor patru state central-europene, conform declaratiei lui Orban, este ca locurile de munca trebuie ocupate nu prin incurajarea imigratiei, ci prin politici favorabile familiei si prin crearea unei societati care sa puna in valoare munca.

Seful executivului de la Budapesta a estimat ca pasaje din Declaratia de la Roma se abat de la aceasta abordare, insa in ceea ce priveste regulile care guverneaza alianta celor 27 de state principiul pe care el l-a enuntat ar fi valabil conform textului semnat. ...citeste mai departe despre "Viktor Orban, despre Declaratia de la Roma: un document bun pentru interesele Ungariei" pe Ziare.com

#Viktor Orban summit UE Roma, #Orban declaratie UE Roma , #Stiri International