Viktor Ianukovici nu mai e "most wanted" - de ce a suspendat Interpolul mandatul de urmarire

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 17:49
822 citiri
Viktor Ianukovici nu mai e "most wanted" - de ce a suspendat Interpolul mandatul de urmarire
Foto: Captura video Youtube/ BBC

Autoritatile ucrainene au promis miercuri sa faca tot posibilul pentru a garanta revenirea si judecarea fostului presedinte Viktor Ianukovici, aflat in exil in Rusia, dupa suspendarea neasteptata de catre Interpol a mandatului de urmarire impotriva acestuia.

"Avocatii lui Ianukovici au depus o plangere si acesta este motivul pentru care notificarea rosie a fost retrasa de pe site-ul Interpolului", a explicat pentru AFP deputatul Anton Gherascenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Viktor Ianukovici a fost destituit de catre Rada Suprema (parlamentul unicameral ucrainean) in februarie 2014 dupa trei luni de proteste proeuropene impotriva regimului sau, reprimate violent in Piata Independentei din Kiev (Maidan). Ulterior, el a fugit in Rusia. In Ucraina, Ianukovici este inculpat pentru "crime in masa","uzurparea puterii" si "furt din proprietatea statului pe scara larga".

Potrivit fisei emise de Interpol, el este cautat pentru escrocherii financiare, "sustragere, ...citeste mai departe despre "Viktor Ianukovici nu mai e "most wanted" - de ce a suspendat Interpolul mandatul de urmarire" pe Ziare.com

#Interpol cautare Ianukovici, #Viktor Ianukovici cautat Interpol , #Stiri International