Viitorul nostru altfel: Tanara din Romania care a ajuns din India la Banca Mondiala

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 12:18
1558 citiri
Viitorul nostru altfel: Tanara din Romania care a ajuns din India la Banca Mondiala
Foto: Arhiva personala a Manuelei Mot

Romania se schimba cu ei: tineri entuziasti, talentati, inovatori. Iata povestile romanilor care construiesc in prezent un viitor spre care putem privi cu optimism.

Este si cazul Manuelei Mot, o tanara care a studiat in India, apoi a urmat un master la prestigioasa universitate Duke, din Carolina de Nord, unde a fost primul Rotary Peace Fellow din Romania. Acum, este consultant pe probleme de dezvoltare sociala la Banca Mondiala.

Cum a inceput experienta academica in afara? Cum ati luat decizia de a studia in strainatate?

Decizia de a studia in SUA a venit in vara anului 2008. Atunci am decis, in urma unui concurs de imprejurari, sa aplic la o bursa Rotary, care presupunea studiul unui master intr-unul din cele cinci centre Rotary din lume, afiliate unor universitati de prestigiu. Aplicatia s-a derulat in doua etape.

Intr-o prima faza am aplicat pentru finantarea din partea Rotary. Ulterior, dupa ce am fost selectata pentru finantare la centrul Rotary Duke-UNC, am aplicat ...citeste mai departe despre "Viitorul nostru altfel: Tanara din Romania care a ajuns din India la Banca Mondiala" pe Ziare.com

#Manuela Mot Banca Mondiala, #Manuela Mot campanie , #Stiri International