Viitorul aeroport din Berlin este considerat prea mic

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 08:48
1712 citiri
Viitorul aeroport din Berlin este considerat prea mic

Viitorul aeroport international din Berlin, a carui deschidere a fost amanata de mai multe ori, va fi prea mic, potrivit unui raport al societatii FDC Airport Consulting, dat publicitatii marti, transmite AFP.

"Capacitatile noului aeroport se situeaza net sub cerere", semnaleaza acest raport comandat de opozitia conservatoare din parlamentul landului german Brandenburg.

"Bilantul este consternant: aeroportul este prea mic, in intarziere si prea scump", considera presedintele grupului parlamentar al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), Dieter Dombrowski.

In 2014 va fi atinsa capacitatea maxima de primire, adica 27 de milioane de pasageri, potrivit raportului. Din cauza numarului din ce in ce mai mare de pasageri, aeroportul ar putea fi prea mic inca de la deschidere, adauga autorul raportului, Dieter Faulenbach da Costa.

Operatorul viitorului aeroport a respins, totusi, criticile respective, afirmand ca acesta nu este nici subdimensionat, nici supradimensionat.

Raportul considera insuficient numarul ghiseelor de check-in si al benzilor rulante pentru bagaje.

"Va fi o situatie dramatica", estimeaza Dieter Dombrowski, care prevede intarzieri pentru calatori.

Destinat inlocuirii aeroporturilor Berlin Tegel si Berlin Schönefeld, aeroportul international Berlin-Brandenburg Willy-Brandt (BER) urma a fi inaugurat in luna iunie, dupa doua amanari. Deschiderea sa a fost amanata din nou, pentru martie 2013, din cauza unor probleme ale sistemului de detectare a incendiilor, dupa care a fost amanata pentru 27 octombrie 2013

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeroport Berlin investitii, #calatori avion Germania , #Stiri International