Vicepremierul Rusiei: Racheta hipersonica nucleara testata a zburat de 27 de ori mai repede decat viteza sunetului

Joi, 27 Decembrie 2018, ora 17:49
1264 citiri
Vicepremierul Rusiei: Racheta hipersonica nucleara testata a zburat de 27 de ori mai repede decat viteza sunetului
Foto: Arhiva Pixabay

Vehiculul hipersonic Avangard, al sistemului de rachete testat recent de Rusia, a atins o viteza de 27 de ori mai mare decat cea a sunetului, astfel ca noua arma este esentialmente imposibil de interceptat de sisteme antiracheta, a declarat vicepremierul rus Yuri Borisov.

O racheta ce transporta vehiculul hipersonic de reintrare Avangard a fost lansata de la baza Dombarovskiy din zona Muntilor Urali si a lovit cu succes o tinta aflata la aproximativ 6.000 de kilometri departare, in poligonul Kura din Peninsula Kamchatka, in Orientul Indepartat rus, a anuntat miercuri Kremlinul, potrivit agentiei The Associated Press.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a urmarit testul din incinta unui complex militar din Moscova.

Borisov a adaugat ca noua arma "face inutile sistemele de aparare antiracheta".

Putin a anuntat in martie ca Rusia dezvolta o serie de noi arme inovatoare, inclusiv sistemul Avangard, afirmand ca aceste rachete hipersonice pot lovi tinte din intreaga lume si pot evita sistemele antiracheta americane.

Vezi si Putin e incantat de noua racheta hipersonica nucleara: Rusia a obtinut un nou tip de arma strategica ...citeste mai departe despre "Vicepremierul Rusiei: Racheta hipersonica nucleara testata a zburat de 27 de ori mai repede decat viteza sunetului" pe Ziare.com

#Rusia racheta nucleara , #Stiri International