Vicecancelarul lui Merkel spune ca dezmembrarea UE nu mai e de neconceput

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 18:48
1076 citiri
Vicecancelarul lui Merkel spune ca dezmembrarea UE nu mai e de neconceput
Foto: Facebook/Sigmar Gabriel

Insistenta Germaniei asupra austeritatii in zona euro a lasat Europa mai divizata ca oricand, iar o dezmembrare a Uniunii Europene nu mai este de neconceput, a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Gabriel, al carui Partid Social Democrat (SPD) este partener in marea coalitie cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, a spus ca eforturile extenuante ale unor tari precum Franta si Italia de a-si reduce deficitele fiscale implica riscuri politice.

"L-am intrebat candva pe cancelar ce ar fi mai costisitor pentru Germania: ca Frantei sa i se permita sa aiba o jumatate de punct procentual mai mult la deficit (stabilit la maximum 3% din PIB pentru zona euro) sau ca Marine Le Pen sa devina presedinte?", a declarat Gabriel pentru revista Der Spiegel, referindu-se la lidera Frontului National (extrema dreapta).

Angela Merkel "inca imi mai datoreaza un raspuns", a adaugat Gabriel, al carui partid pledeaza pentru o concentrare mai mare pe investitii, in timp ce conservatorii ...citeste mai departe despre "Vicecancelarul lui Merkel spune ca dezmembrarea UE nu mai e de neconceput" pe Ziare.com

#dezembrare UE, #Germania beneficii UE, #Sigmar Gabriel Germania UE , #Stiri International