Vicecancelarul Germaniei avertizeaza: Brexit-ul ar putea insemna sfarsitul UE in forma sa actuala

Luni, 29 August 2016, ora 08:10
1174 citiri
Vicecancelarul Germaniei avertizeaza: Brexit-ul ar putea insemna sfarsitul UE in forma sa actuala
Foto: Hepta

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a avertizat duminica seara ca viitorul Uniunii Europene ar putea "sa se duca pe apa sambetei" daca iesirea Marii Britanii nu este gestionata asa cum trebuie, iar alte state europene ar putea dori sa urmeze calea aleasa de britanici.

De asemenea, vicecancelarul a sustinut ca britanicii nu pot alege sa pastreze cele mai bune lucruri legate de Europa, dar fara sa-si asume vreo responsabilitate, informeaza BBC.

Vezi si ce impact va avea Brexit asupra tarilor de la periferia Europei

"Brexit-ul este rau, insa nu va avea un impact negativ atat de puternic asupra economiei precum are teama - este mai mult o problema psihologica si este o uriasa problema politica. Daca gestionam Brexit-ul intr-un mod gresit, atunci vom fi in mari probleme. Acum trebuie sa ne asiguram ca nu vom permite britanicilor sa pastreze cele mai bune lucruri legate de Europa, dar fara sa-si asume vreo responsabilitate", a declarat... citeste mai departe despre "Vicecancelarul Germaniei avertizeaza: Brexit-ul ar putea insemna sfarsitul UE in forma sa actuala" pe Ziare.com

#Brexit Marea Britanie, #Marea Britanie Uniunea Europeana , #Stiri International