Viata fabuloasa a lui Yanis Varoufakis, fostul ministru grec de Finante care a fascinat o lume intreaga

Luni, 06 Iulie 2015, ora 16:42
1493 citiri
Viata fabuloasa a lui Yanis Varoufakis, fostul ministru grec de Finante care a fascinat o lume intreaga
Foto: Facebook/Yanis Varoufakis

Demisia ministrului grec de Finante de extrema stanga Yanis Varoufakis, in varsta de 54 de ani, reprezinta probabil o surpriza pentru numerosi alegatori, in urma victoriei zdrobitoare in referendumul de duminica asupra planului de salvare al tarii.

Varoufakis, care a jucat un rol cheie in convingerea natiunii sa voteze "nu", poate ca ar fi putut sa convinga creditorii sa puna capat austeritatii si sa renunte la o parte din datoriile tarii, relateaza BBC.

Un personaj charismatic si un economist politic respectat, el a devenit celebru dupa ce a fost numit in Guvern. Dar se pare ca omologii sai din zona euro nu l-au gasit chiar atat de fermecator.

Intr-o postare pe site, Varoufakis a scris luni ca a fost "pus la curent cu o anumita preferinta a unora dintre participantii la Eurogrup si unor 'parteneri' de acelasi fel fata de... 'absenta' (sa) la intalniri".

Ministrul grec de Finante si-a dat demisia: Accept dezgustul creditorilor cu mandrie

Grecia, in plina criza si fara ...citeste mai departe despre "Viata fabuloasa a lui Yanis Varoufakis, fostul ministru grec de Finante care a fascinat o lume intreaga" pe Ziare.com

#ministru grec Finante, #ministru Finante Grecia, #Yanis Varoufakis, #Yanis Varoufakis biografie , #Stiri International