Vezi un film facut de dusmani, faci munca silnica 5 ani - Coreea de Nord pedepseste aspru contactul cultural cu Sudul

Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 09:19
985 citiri
Vezi un film facut de dusmani, faci munca silnica 5 ani - Coreea de Nord pedepseste aspru contactul cultural cu Sudul
Foto: Pixabay

Coreea de Nord a introdus in codul penal pedepse mai aspre pentru importul si distributia de produse culturale din Coreea de Sud.

Agentia de presa sud-coreeana Yonhap a obtinut in exclusivitate, duminica, noul text de lege, revizuit in 2015.

Potrivit legii penale nord-coreene, importul, distributia si detinerea de produse ale "culturii decadente" sau implicare in "acte decadente" sunt pedepsite cu munca silnica intre cinci si zece ani.

Coreea de Nord defineste ca "acte decadente" consumul sau reproducerea de "imagini, fotografii, carti, muzica si filme care sunt decadente si sugestive". Potrivit Yonhap, formularea se refera la piese de teatru, filme si muzica din Coreea de Sud.

In versiunea anterioara, din 2012, a codului penal, pedeapsa maxima pentru infractiunile mentionate era de doi ani de inchisoare in regim de munca silnica, arata baza de date a Ministerului Unificarii de la Seul.

Totodata, s-au dublat la 10 ani pedepsele pentru vizionarea "emisiunilor de televiziune ale dusmanului", precum si pentru colectionarea si distributia propagandei inamice.

Coreea de Nord bombardeaza Coreea de Sud cu baloane cu gunoi

Yonhap apreciaza ca Phenianul doreste sa reactioneze mai dur la contactele cetatenilor nord-coreeni cu cultura sud-coreeana, care ar putea slabi coeziunea sociala a tarii lor. In iulie anul trecut, publicatia online Daily NK arata ca in Coreea de Nord s-a inasprit represiunea impotriva contrabandei cu DVD-uri sau memorii USB cu teatru si film sud-coreean.

In noua versiune a codului penal au fost introduse si pedepse de pana la un an de inchisoare pentru oficialii nord-coreeni care nu pun in practica imediat si corespunzator "invatamintele" fostilor lideri Kim Ir-sen si Kim Jong-il, respectiv bunicul si tatal actualului conducator al Coreei de Nord, Kim Jong-un. ...citeste mai departe despre "Vezi un film facut de dusmani, faci munca silnica 5 ani - Coreea de Nord pedepseste aspru contactul cultural cu Sudul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord Cod Penal Coreea Sud, #Coreea Nord Sud, #Coreea Nord Coreea Sud , #Stiri International