Vera Jourova: Anchetarea lui Kovesi reprezinta o piedica pusa in competitia pentru procurorul - sef european

Joi, 04 Aprilie 2019, ora 17:42
761 citiri
Vera Jourova: Anchetarea lui Kovesi reprezinta o piedica pusa in competitia pentru procurorul - sef european
Foto: Twitter Vera Jourova

Anchetarea Laurei Codruta Kovesi chiar in aceasta perioada reprezinta in mod clar o piedica pusa acesteia in competitia pentru postul de procuror-sef european, a declarat, joi, la Bucuresti, comisarul european pentru Justitie si Protectia Consumatorilor, Vera Jourova.

Ea a participat la conferinta "Ziua europeana a competitiei si a consumatorilor" si, la plecare, a fost intrebata de jurnalisti cum comenteaza anchetarea lui Kovesi in perioada in care aceasta candideaza pentru functia de procuror-sef european.

"Este o investigatie in derulare si este o situatie in care nu comentam, insa, in acelasi timp, nu ne place sa vedem niciun obstacol pentru ca Laura Codruta Kovesi sa ia parte la competitia pentru postul de procuror european-sef", a spus oficialul european.

Intrebata daca aceasta investigatie este o piedica pentru Kovesi in acest proces, Jourova a raspuns afirmativ.

"Ea, pana ieri, nu a putut parasi tara si procesul de numire a procurorului-sef european este in derulare si respectam principiul prezumtiei de nevinovatie. Cum putem considera acest lucru? Sigur ca o consideram ca o piedica. Am spus acest lucru si data trecuta, cand m-am intalnit cu ministrul Justitiei la Bruxelles, ca vrem sa vedem ca toti participantii la acest proces sunt liberi sa participe, nu sa fie impiedicati de ceva, de exemplu de propria tara. Am fost foarte clari pe tema asta", a subliniat comisarul european. ...citeste mai departe despre "Vera Jourova: Anchetarea lui Kovesi reprezinta o piedica pusa in competitia pentru procurorul - sef european" pe Ziare.com

#Vera Jourova anchetare Kovesi, #anchetare Kovesi piedica procuror sef european , #Stiri International