Vaticanul ar putea permite unor preoti sa se casatoreasca

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 14:40
1452 citiri
Vaticanul ar putea permite unor preoti sa se casatoreasca

Unii preoti catolici ar putea primi permisiunea de a se casatori, anunta cativa oficiali care vor sa depuna o petitie la Vatican in acest sens, pentru anularea unui decret intrat in vigoare in anii 1920.

Petitia va determina o serie de dezbateri in ceea ce priveste celibatul. Initiativa apartine unui grup de oficiali catolici si ortodocsi care cer Vaticanului sa le permita preotilor catolici de rit estic aflati in America de Nord sa sa casatoreasca, Digital Journal.

Preotii catolici de rit estic au permisiunea sa se casatoreasca in strainatate, insa nu in America de Nord, cu foarte putine exceptii. Anul acesta, un barbat a fost hirotonisit ca preot catolic maronit in St. Louis, cu permisiunea Papei Francisc. Barbatul era casatorit.

Solicitarea de a permite preotilor sa se casatoreasca este una destul de importanta, pentru ca vine din partea unui grup de consultare teologica ortodoxo-catolica din America de Nord, ai carui membri sunt numiti de diverse episcopii din SUA si ...citeste mai departe despre "Vaticanul ar putea permite unor preoti sa se casatoreasca" pe Ziare.com

#casatorie preoti catolici, #preoti catolici din Est, #Vatican casatorie preoti , #Stiri International