Varoufakis se afunda: Comisia Europeana nu ii sustine declaratiile

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 09:53
1026 citiri
Varoufakis se afunda: Comisia Europeana nu ii sustine declaratiile
Foto: Comisia Europeana

Comisia Europeana denunta acuzatiile fostului ministru elen de Finante, Yanis Varoufakis, potrivit carora creditorii internationali au control exclusiv asupra sistemului de taxare al Greciei.

Bruxelles-ul a facut aceste precizari dupa ce Varoufakis a justificat astfel planul secret de a intocmi un sistem paralel de plata pentru Grecia, scrie The Guardian.

"Cu privire la ceea ce a afirmat Varoufakis, acuzatiile potrivit carora Troika se afla in controlul secretariatului general al veniturilor publice sunt false si nefondate", a aratat purtatoarea de cuvant a Comisiei, Mina Andreeva.

Desi Troika creditorilor, formata din CE, FMI si Banca Centrala Europeana, a oferit asistenta tehnica sistemului elen de taxare, aflat in subordinea Ministerului de Finante, "pur si simplu nu este adevarat" ca Troika se afla la controlul acestui sistem, a intarit reprezentanta CE.

Cum apara Varoufakis planul secret de intoarcere a Greciei la drahma

Fostul ministru elen de Finante a comentat ...citeste mai departe despre "Varoufakis se afunda: Comisia Europeana nu ii sustine declaratiile" pe Ziare.com

#Varoufakis plan intoarcere drahma, #scandal Varoufakis drahma , #Stiri International