Vanzarile de case din Statele Unite au crescut in aprilie cu 6,7%

Marti, 02 Iunie 2009, ora 18:37
1268 citiri
Vanzarile de case din Statele Unite au crescut in aprilie cu 6,7%

Vanzarile de case ce au avut cel putin un proprietar au crescut neasteptat in luna aprilie, cu 6,7%, inregistrand cel mai mare avans lunar din ultimii sapte ani si jumatate, arata un raport publicat marti de un grup comercial, ce sustine ideea ca recesiunea americana se tempereaza, scrie Reuters, potrivit Newsin.

Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari a anuntat ca indicele ce masoara vanzarile pe acest segment, calculat in functie de contractele semnate in luna aprilie, a avansat cu 6,7%, la 90,3 puncte, de la 84,6 puncte in luna martie.

Indicele este un indicator cheie al vanzarilor de case deja existente, nu al vanzarilor de locuinte noi. Aceasta este cea mai mare crestere lunara din octombrie 2001, ce a dus indicele la un nivel cu 3,2% mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand cel mai recent semn de stabilizare a pietei imobiliare din Statele Unite.

Economistii consultati de Reuters prevedeau o crestere de 0,5%. Criza din piata imobiliara americana a declansat o criza mondiala a creditelor, ce a adus cea mai mare economie din luma in stare de recesiune. In prezent, apar semnale ca economia mondiala incepe sa isi revina.

Economistul sef al asociatiei, Lawrence Yun, sustine ca aceasta crestere se datoreaza unui grad mai mare de accesibilitate si unui program guvernamental ce ofera cetatenilor aflati la prima locuinta o reducere de taxe in valoare de 8.000 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari, # case, # sua, # crestere, # credite , #Stiri International