Valul de imigranti sufoca Europa: ONU ar putea face o schimbare uriasa

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 22:04
710 citiri
Valul de imigranti sufoca Europa: ONU ar putea face o schimbare uriasa
Foto: Facebook/ONU

Marea Britanie a prezentat in Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezolutie care le-ar permite europenilor sa perchezitioneze navele suspecte in apele internationale din largul Libiei pentru a incerca sa limiteze fluxul de migranti in Mediterana, au declarat cativa diplomati europeni.

Acest text ar putea fi supus unui vot saptamana viitoare inainte de inceperea Adunarii generale a ONU unde numerosi lideri europeni sunt asteptati si unde se va discuta despre criza migratiei.

Rezolutia, obtinuta de AFP, ii va autoriza pe europeni "sa inspecteze in apele internationale din largul coastelor Libiei navele suspectate ca sunt utilizate de calauze pentru a transporta migranti din Libia".

Criza imigrantilor da in clocot in Ungaria: Blindate si tunuri de apa la granita

Va fi necesar in prealabil ca europenii "sa faca eforturi pentru a obtine permisiunea tarilor sub pavilionul carora se afla aceste nave". Daca suspiciunile sunt confirmate, navele vor putea fi ...citeste mai departe despre "Valul de imigranti sufoca Europa: ONU ar putea face o schimbare uriasa" pe Ziare.com

#perchezitii nave imigranti, #perchezitii nave refugiati , #Stiri International