Va incerca Rusia sa patrunda in Romania? Politicienii in deriva si sansele lui Putin la Bucuresti

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 09:30
990 citiri
Va incerca Rusia sa patrunda in Romania? Politicienii in deriva si sansele lui Putin la Bucuresti

In ultimii doi ani, cu riscuri majore pentru cariera sa, Vladimir Putin a reusit o serie de salturi geostrategice deopotriva importante si nechibzuite: a ciopartit si destabilizat Ucraina, a securizat controlul rusesc asupra Marii Negre, a stabilit un cap de pod larg si indepartat in Orientul Mijlociu (Siria - si in curand Irak) si, mai recent, a readus Moldova in aria de influenta a politicienilor indragostiti de Kremlin. E foarte mult pentru un interval atat de scurt.

Dupa o astfel de largire spectaculoasa a zonei de iradiere, ar trebui sa urmeze, in mod normal, o linistire pentru consolidarea castigurilor; aceasta este, in general, "maniera ruseasca" de a actiona in istorie - prin expansiuni explozive urmate de lungi adormiri.

Totusi, este la fel de adevarat ca "maniera ruseasca" e una mai degraba entuziasta decat analitica - si ca progresele ii imping intotdeauna inainte pe urmasii lui Petru cel Mare si Stalin, pana la punctul in care primele esecuri ii deprima inconturnabil ...citeste mai departe despre "Va incerca Rusia sa patrunda in Romania? Politicienii in deriva si sansele lui Putin la Bucuresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia Romania terorism, #Rusia Putin ideologi Romania , #Stiri International