Uraganul Irma va fi devastator pentru SUA: 100.000 de oameni vor ramane fara case

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 17:22
887 citiri

Uraganul Irma, cel care s-a format in urma lui Harvey in oceanul Atlantic, va devasta ori Florida, ori statele invecinate, avertizeaza seful Agentiei federale de urgenta din SUA.

Potrivit lui Brock Long, parti din Florida vor ramane fara curent electric timp de multe zile, iar peste 100.000 de oameni vor avea nevoie de adapost, arata BBC.

Irma, care intre timp a fost retrogradata la uragan de nivelul 4 (5 fiind maximum posibil), a facut ravagii in Caraibe, afectand peste 1,2 milioane de oameni. A luat pana acum 10 vieti, insa se asteapta ca bilantul sa creasca. Expertii avertizeaza ca Irma ramane in continuare "extrem de periculoasa".

Serviciul National Meteorologic din SUA a anuntat ca Irma va aduce vanturi de 270 de kilometri la ora. In ajunul venirii uraganului (acesta fiind asteptat sa loveasca Florida duminica), 500.000 de oameni au fost avertizati sa paraseasca sudul statului.

In pericol sunt insa si americanii din statele aflate in sud-estul continentului.

Citeste si ce insule mai sunt in calea urgananului, dar si de ce este Irma un uragan unic.

Vezi si ce se stie despre romanii dati disparuti dupa uraganul Irma.

A.S. ...citeste mai departe despre "Uraganul Irma va fi devastator pentru SUA: 100.000 de oameni vor ramane fara case" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Irma Florida, #avertizare Irma SUA, #Irma morti, #Irma tari afectate , #Stiri International