Uraganul Irene ar putea provoca pagube de 12 miliarde de dolari in SUA

Vineri, 26 August 2011, ora 22:05
1479 citiri
Uraganul Irene ar putea provoca pagube de 12 miliarde de dolari in SUA

Uraganul Irene ar putea cauza pagube de 12 miliarde de dolari pe Coasta de est, daca isi pastreaza directia anuntata de meteorologi.

Uraganul Irene ar trebui sa loveasca sambata statul Carolina de Nord, urmand sa se indrepte duminica spre New York, potrivit Centrului national american pentru uragane.

"Este cel mai rau scenariu pe care ni-l putem imagina in acest moment. Uraganul va genera pagube de 11 pana la 12 miliarde de dolari", a declarat pentru AFP Chuck Watson, director de cercetare la Kinetic Analysis, o companie care dezvolta modele informatice pentru eventuale pagube provocate de intemperii.

Watson sustine, insa, ca uraganul Irene ar putea lovi New York dupa antingerea punctului maxim de intensitate si ca pagubele ar trebui sa se limiteze la 5-10 miliarde de dolari.

"O diferenta de 30 de kilometri de la centrul unui uragan si locul in care acesta loveste ar putea chiar sa dubleze pagubele", adauga acesta.

"Daca se indreapta direct spre New York, chiar si un uragan cu o intensitate mica poate provoca foarte usor pagube de un miliard de dolari", a precizat Watson.

#pagube sua uragan, #sua, #sua uragan irene, #uragan , #Stiri International