Ups! Cum a livrat Pentagonul armament indirect al Qaida

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 15:26
861 citiri
Ups! Cum a livrat Pentagonul armament indirect al Qaida
Foto: Facebook/U.S. Central Command

Rebeli sirieni formati militar de catre Statele Unite au predat o parte a echipamentului si munitiei lor Frontului al-Nusra, aripa siriana a organizatiei Al-Qaida, a recunoscut Comandamentul Fortelor Americane in Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Rebelii au anuntat armata americana ca au predat "sase camionete si o parte a munitiei lor unui intermediar suspectat ca face parte din Frontul al-Nusra, adica aproape un sfert din echipamentul lor", aparent "in schimbul permiterii trecerii", a anuntat vineri Centcom intr-un comunicat, citat de AFP.

In cazul in care va fi confirmat, acest comportament "este foarte ingrijorator si constituie o incalcare a regulilor" programului de formare a Noilor Forte Siriene (NSF, New Syrian Forces), a anuntat colonelul Patrick Ryder, un purtator de cuvant al Centrcom, citat in comunicat.

Potrivit unui oficial american, contactat de AFP, nu a avut loc o dezertare a combatantilor catre Frontul al-Nusra. Dar "nu stim decat ceea ce ne spun ei", a adaugat ...citeste mai departe despre "Ups! Cum a livrat Pentagonul armament indirect al Qaida" pe Ziare.com

#Pentagon arme al Qaida, #armata americana antrenat rebeli Siria , #Stiri International