Uniunea Europeana, in perceptia romanilor - sondaj Inscop

Vineri, 08 Mai 2015, ora 13:59
896 citiri
Uniunea Europeana, in perceptia romanilor - sondaj Inscop

Aproximativ trei sferturi dintre romani se considera cetateni europeni iar 65% dintre acestia cred ca aderarea la Uniunea Europeana a tarii noastre a adus mai degraba avantaje, conform unui barometru realizat de INSCOP Research.

Potrivit unui comunicat de presa remis vineri de INSCOP, sondajul realizat pentru ziarul "Adevarul" arata ca majoritatea romanilor considera ca aderarea la Uniunea Europeana a adus mai degraba beneficii, se considera cetateni europeni, sunt de acord cu infiintarea unei armate a UE si aderarea la euro.

Uniunea Europeana este asociata, in primul rand, cu dreptul la libera circulatie, democratia si drepturile omului, respectiv pacea cu tarile vecine, indica sondajul.

In ceea ce priveste Republica Moldova, cei mai multi dintre romani sustin aderarea acestei tari la Uniunea Europeana si o vad ca fiind mai apropiata de UE si de Romania, indica cercetarea, conform sursei citate.

INSCOP precizeaza ca 65,6% dintre romani considera ca aderarea la Uniunea ...citeste mai departe despre "Uniunea Europeana, in perceptia romanilor - sondaj Inscop" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani UE sondaj, #sondaj Inscop aderare UE , #Stiri International