Uniunea Europeana denunta noile sanctiuni impuse Rusiei de SUA: "Suntem pregatiti sa reactionam"

Miercuri, 02 August 2017, ora 23:50
853 citiri
Uniunea Europeana denunta noile sanctiuni impuse Rusiei de SUA: "Suntem pregatiti sa reactionam"
Foto: Facebook Jean Claude Juncker

Uniunea Europeana este pregatita sa adopte masuri impotriva Statelor Unite ca reactie la sanctiunile impuse Rusiei, a avertizat miercuri seara Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

Statele Unite au impus sanctiuni suplimentare Rusiei, din cauza presupusei implicari in scrutinul prezidential american.

Noile masuri afecteaza afeceri ale unor companii europene cu firme ruse, in special proiectul gazoductului Nord Stream 2, intre Rusia si Germania, Austria si Franta.

"Eu am avertizat la summitul G7 de la Taormina (Italia) si la reuniunea G20 din orasul german Hamburg ca, in cazul in care americanii vor aproba noi masuri de sanctionare (impotriva Rusiei -n.red.), suntem pregatiti sa reactionam in mod adecvat in cateva zile", a declarat miercuri seara Jean-Claude Juncker, citat de postul OTS.

"Suntem pregatiti: trebuie sa aparam interesele economice europene in relatia cu Statele Unite si vom face acest lucru", a atras atentia Jean-Claude Juncker. ...citeste mai departe despre "Uniunea Europeana denunta noile sanctiuni impuse Rusiei de SUA: "Suntem pregatiti sa reactionam"" pe Ziare.com

#UE reactie sanctiuni SUA Rusia , #Stiri International