Ungaria invadata de imigranti: Budapesta trage Franta la raspundere dupa ce i-a criticat gardul

Luni, 31 August 2015, ora 08:07
1021 citiri
Ungaria invadata de imigranti: Budapesta trage Franta la raspundere dupa ce i-a criticat gardul
Foto: Facebook/Laurent Fabius

Un reprezentant al ambasadei franceze la Budapesta va fi convocat luni la Ministerul ungar de Externe, din cauza comentariilor critice facute duminica de ministrul francez de Externe, Laurent Fabius (foto), pe tema gardului anti-imigranti de la frontiera cu Serbia.

Laurent Fabius a cerut Europei, duminica, sa isi asume responsabilitatile fata de refugiati. "Cand vad unele tari europene, in special din est, care nu accepta cotele (de imigranti), mi se pare scandalos", a declarat el pentru postul de radio Europe 1.

Fabius a criticat in special Ungaria, pentru gardul de sarma ghimpata ridicat la granita cu Serbia, pentru a opri fluxul de imigranti. Gardul "nu respecta valorile comune ale Europei", a apreciat ministrul francez.

"In locul unor aprecieri socante si nemotivate, ar trebui sa se concentreze pe gasirea unor solutii comune pentru Europa", a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, intr-un comunicat citat de MTI, adaugand ca un reprezentant al ambasadei... citeste mai departe despre "Ungaria invadata de imigranti: Budapesta trage Franta la raspundere dupa ce i-a criticat gardul" pe Ziare.com

#Ungaria gard imigranti Franta , #Stiri International