Ungaria, ajutata sa rezolve problema imigrantilor

Marti, 30 Iunie 2015, ora 22:40
853 citiri
Ungaria, ajutata sa rezolve problema imigrantilor
Foto: Ziare.com

Comisia Europeana s-a oferit marti sa ajute guvernul ungar pentru a infiinta centre temporare in scopul de a procesa rapid cererile de azil si de a-i returna pe imigrantii clandestini, in conditiile in care Ungaria se confrunta cu un aflux de imigranti la fel ca Italia si Grecia.

Comisarul european pentru migratie si afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, aflat marti la Budapesta, si-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru planul guvernului ungar de a ridica un gard de-a lungul frontierei Ungariei cu Serbia, pentru a opri valul de straini care trec granita pentru a intra pe teritoriul ungar, relateaza Reuters si The New York Times.

Tabara pentru imigranti ilegali, la granita Ungariei

"Europa va sustine intotdeauna statele membre aflate in prima linie si Ungaria este un stat din prima linie", a declarat Avramopoulos intr-o conferinta de presa cu ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

"Ungaria este sub presiune (in ce priveste imigratia). Vorbeam pana acum despre ...citeste mai departe despre "Ungaria, ajutata sa rezolve problema imigrantilor" pe Ziare.com

#Comisia Europeana Ungaria imigranti, #refugiati Ungaria, #imigranti Ungaria , #Stiri International