Ungaria a suspendat un acord privind acceptarea imigrantilor extracomunitari: Barca este plina

Marti, 23 Iunie 2015, ora 20:57
905 citiri
Ungaria a suspendat un acord privind acceptarea imigrantilor extracomunitari: Barca este plina
Foto: Twitter/Viktor Orban

Guvernul Ungariei a decis, marti, suspendarea unilaterala pe termen nedeterminat a unui acord cu Uniunea Europeana privind acceptarea solicitantilor de azil, invocand "protejarea intereselor poporului ungar"

"Din ratiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementeaza situatia solicitantilor de azil", informeaza un comunicat oficial citat de MTI.

"Este necesara protejarea intereselor poporului ungar", a explicat Zoltan Kovacs, purtatorul de cuvant al Guvernului Ungariei, in interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse si site-ului ungar Index.

"Barca este plina. Ne dorim cu totii o solutie europeana, dar trebuie sa protejam interesele poporului ungar si ale tarii", a precizat Kovacs, amintind ca autoritatile ungare se confrunta cu un aflux masiv de refugiati.

Saptamana trecuta, premierul de dreapta al ...citeste mai departe despre "Ungaria a suspendat un acord privind acceptarea imigrantilor extracomunitari: Barca este plina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Viktor Orban imigranti, #Ungaria suspendat acord imigranti, #Orban suspendat acord imigranti, #Ungaria suspendat acord Dublin , #Stiri International