Ungaria a mai inchis o portita ca sa scape de imigranti: Controale la alta granita

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 12:47
891 citiri
Ungaria a mai inchis o portita ca sa scape de imigranti: Controale la alta granita
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Ungaria va reintroduce temporar controalele la granita sa cu Slovenia, a anuntat sambata ministrul de Externe Peter Szijjarto.

Szijjarto a declarat, pentru agentia de presa ungara MTI, ca masura reintroducerii temporare a controalelor la granita cu Slovenia este necesara si "se incadreaza in prevederile acordului Schengen", relateaza Reuters.

El a adaugat ca Guvernul dispune de informatii conform carora migrantii au inceput deja sa se indrepte spre granita sloveno-ungara dupa ce Budapesta a decis inchiderea frontierei dintre Ungaria si Croatia incepand de sambata ora locala 00:00 (vineri ora 22:00 GMT), hotarare care a facut ca migrantii sa incerce tranzitarea teritoriului sloven venind dinspre Croatia.

Amenintata de valul de imigranti, Slovenia ia o decizie radicalaUngaria se izoleaza ca sa scape de imigranti: A inchis la miezul noptii inca o granitaUngaria se baricadeaza in fata refugiatilor: Dupa Serbia, isi inchide si frontiera cu CroatiaGardul Ungariei cu Croatia, la ...citeste mai departe despre "Ungaria a mai inchis o portita ca sa scape de imigranti: Controale la alta granita" pe Ziare.com

#Ungaria controale granita Slovenia , #Stiri International