Donald Trump si Joe Biden au facut campanie in Midwest, considerata o regiune-cheie in alegerile prezidentiale

Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 07:32
704 citiri
Donald Trump si Joe Biden au facut campanie in Midwest, considerata o regiune-cheie in alegerile prezidentiale

Candidatii la presedintia Statelor Unite Donald Trump si Joe Biden au strabatut vineri Midwest, o regiune cheie pentru scrutinul de marti, care in 2016 a oferit o surpriza placuta candidatului republican propulsandu-l spre victorie, informeaza AFP.

"Nu ne putem permite sa-l avem pe Donald Trump inca patru ani", a declarat candidatul democrat la Casa Alba in sunetul claxoanelor de aprobare al sustinatorilor participanti la mitingul "drive-in" din statul Minnesota. Intalnirile in masini au devenit emblema campaniei lui Joe Biden, care respecta masurile de precautie in contextul pandemiei de COVID-19. Un stil de campanie opus celui al rivalului sau republican, care vineri si-a rostit discursurile, ca de obicei, in fata a sute de suporteri adunati, adesea fara masti, in aer liber.

Joe Biden a participat vineri la mitinguri de campanie in trei state: Iowa, Minnesota si Wisconsin.

Mult mai activ, ca de obicei, Donald Trump a marcat la randul sau participarea la adunari electorale tot in trei state din Midwest: Michigan, Minnesota si Wisconsin.

Midwest, o regiune industriala si rurala, detine partial cheia alegerilor. Desi Joe Biden conduce in sondaje, rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA se joaca intr-o mana de state in care diferenta dintre Joe Biden si Donald Trump este mult mai stransa. Candidatul democrat pare asadar preocupat sa nu repete greseala facuta de Hillary Clinton in 2016, cand a fost acuzata ca a ignorat statele care in mod traditional au votat in ultimii zeci de ani pentru Partidul Democrat, precum Wisconsin, si unde aceasta nu a facut campanie.

Donald Trump a castigat atunci cu o diferenta de 0.7% in acest stat si cu 0.2% in Michigan. Asadar, fiecare vot va conta in alegerile din 3 noiembrie.

Vineri, Donald Trump a minimalizat din nou in fata sustinatorilor sai gravitatea pandemiei de COVID-19."Daca va imbolnaviti, veti fi bine si apoi veti fi imunizati", a declarat multimii in Michigan presedintele american, care a trecut cu bine prin aceasta boala.

"Tot ce vrem este o revenire la normalitate", a adaugat el, in contextul in care criza sanitara provocata de pandemie a lovit puternic economia, unul dintre punctele sale forte in randul alegatorilor.

Pandemia a provocat decesul a aproape 230.000 de persoane in SUA, tara care vineri a depasit pragul de noua milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Dupa mai multe saptamani petrecute in izolare, in fieful sau din Wilmington, statul Delaware, Joe Biden a ...citeste mai departe despre "Donald Trump si Joe Biden au facut campanie in Midwest, considerata o regiune-cheie in alegerile prezidentiale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Joe Biden, #Donald Trump, #campanie, #alegeri prezidentiale SUA , #Stiri International