Un roman a fost votat in conducerea Agentiei Europene pentru Sanatate si Siguranta la Locul de Munca

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 13:35
1206 citiri
Un roman a fost votat in conducerea Agentiei Europene pentru Sanatate si Siguranta la Locul de Munca
Foto: Arhiva Facebook/Vlad Mixich

Vlad Mixich a fost votat miercuri in conducerea Agentiei Europene pentru Sanatate si Siguranta la Locul de Munca (EU-OSHA), institutie a UE care promoveaza politici prin care locurile de munca din Europa sa devina mai sigure, mai sanatoase si mai productive.

Anuntul a fost facut de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania: "Vlad Mixich a fost votat in conducerea Agentiei Europene pentru Sanatate si Siguranta la Locul de Munca - European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA)!

Vlad lucreaza ca expert in politici de sanatate in mai multe tari europene pentru institutii internationale si guverne nationale. Absolvent al Victor Babes University of Medicine and Pharmacy, Timisoara, el detine si un masterat in politici internationale de sanatate de la The London School of Economics and Political Science - LSE. In ultimul an, a predat si derulat activitati de cercetare la Scoala de Sanatate Publica a Emory University din Statele Unite".

Rolul lui Mixich in boardul de conducere al Agentiei va fi acela de expert independent, iar despre "fisa postului" a dat chiar el detalii, pe pagina persoanala de Facebook.

"Nu, nu plec din Romania si nu, nici nu ma imbogatesc.: ) O spun aici pentru ca am primit ieri (miercuri, n.red.) intrebarile acestea de mai multe ori. Este, exact cum ii spune si titulatura oficiala, un rol de 'expert independent' in board-ul unei importante agentii europene: treaba cu monitorizare, analiza, cu munca si explicat ce se intampla si ce propuneri se fac.

Impresionat ca oamenii din comisia Parlamentului European au avut incredere in mine si abia astept sa purcedem la ajutat in zona aceasta, ca e nevoie mai ales pe la noi, acasa", a explicat Mixich pe Facebook.

Vlad Mixich este in prezent membru in conducerea Aliantei Europene de Sanatate Publica si director al Observatorului Roman de Sanatate. In ultimii ani a lucrat in mai multe tari europene ca expert al Comisiei Europene si in proiecte ale Bancii Mondiale, fiind activ in consolidarea si reforma sistemelor de sanatate. In Romania a fost consilier al ministrului Sanatatii si vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului. Este o voce publica importanta in sistemul medical romanesc.

USR si PLUS promoveaza romanii in agentiile europene

Cei care au l-au propus pe Mixich pentru aceasta functie au fost europarlamentarii de la USR si PLUS.

"In luna iulie, am lansat catre partenerii economici si sociali din Romania (sindicate, patronate si ONGuri) o invitati ...citeste mai departe despre "Un roman a fost votat in conducerea Agentiei Europene pentru Sanatate si Siguranta la Locul de Munca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vlad Mixich votat expert agentie europeana , #Stiri International